Jihostroj odstartoval přípravu na sezonu 2024/25
V pondělí 5. srpna se obhájci extraligového titulu sešli ke společné přípravě na novou sezonu. Českobudějovické mužstvo přivítal nový hlavní kouč Zdeněk Šmejkal a rovněž nový kondiční trenér Jan Schönbauer.

 

Jihostroj začal přípravu na sezonu tradičně v posilovně Bcross Gym. Na startu společné přípravy se trenérům hlásilo jedenáct hráčů ze stálé soupisky: Aleksandar Okolić, Sam Taylor-Parks, Oliver Sedláček, Petr Michálek, Gaspar Bitar, Matěj Emmer, Robson Rodrigues, Josef Leština, Vojtěch Pitner, Alejandro González a Tomáš Brichta.

Bohužel ne všichni v ideálním zdravotním stavu. Sam Taylor-Parks stále není zcela fit po loňském zranění kotníku. Alejandro González sice už trénuje, ale ještě je před ním dlouhá cesta k plné zátěži. Čerstvě si zdravotní problém na reprezentačním srazu přivodil Oliver Sedláček.

„Sam už vypadá velice dobře, makal na sobě doma v Kanadě. Dá se říct, že je tak na 75 procent připraven. S Alejandrem neustále pracujeme, potřebuje s kolenem ještě hodně pomoct, aby se dostal do formy. U Olivera ještě nevíme, jak jsme na tom, teprve ho čeká rentgen,“ podal Jan Schönbauer zprávu o stavu zraněných hráčů.

Na prvním srazu se s týmem seznámily dvě nové letní posily – nahrávač Gaspar Bitar a smečař Robson Rodrigues. Poslední zahraniční posila Sina Nikpoor se k týmu připojí později. Kromě něj chyběl Jihostroji už jen Michael Kovařík, který se připravuje s národním týmem na kvalifikaci na mistrovství Evropy.

 

 

Přičichnout k profesionálnímu volejbalu dostanou na startu přípravy nadějní hráči z mládeže. S A-týmem se bude připravovat pětice mladíků ve složení Ondřej Tomáš (libero), Tobiáš Bebr (smečař, libero), Jan Tvrz (blokař), Dominik Tóth (blokař) a Tomáš Paštika (univerzál).

Kromě posilovny bude Jihostroj hned od začátku přípravy trénovat volejbal v hale, což se osvědčilo už v loňské sezoně. V plánu je také tradiční zpestření v podobě tréninků v bazénu nebo výstupů na Kleť.

Fanoušci si budou moci přijít nový tým prohlédnout do Sportovní haly na první přípravný zápas proti Benátkám nad Jizerou 6. září od 16 hodin. O dalším programu přípravných utkání budeme informovat.